top of page

HEAL - stress release 

Hoe reiki de eerste stap van mijn helingsproces werd..

Reiki was voor mij een vage term. Heling met universele energie, geen idee wat dat moest betekenen, en ik had er al zeker geen vol vertrouwen in. Ik ben er sowieso van overtuigd dat je eerst iets moet ervaren voordat je het kan geloven. 

 

Toch kwam het een paar keer op mijn pad en was mijn interesse wel gewekt. Ik woonde ondertussen in Amsterdam en ging door een persoonlijke transformatie met veel ups en downs. Ik was zeker op zoek naar heling en wilde graag open staan voor alles wat mijn pad kon verlichten. 
Mijn eerste reis naar India was met name gericht op de yoga en ayurveda. Ik had mijn studie afgerond en was weer terug gegaan naar Nederland. Ik miste de diepgang en de ontwikkeling in mijzelf. Ik wilde graag weer terug maar wel met een duidelijk doel en bestemming voor ogen. 

Van mijn eerste reis had ik nog een vertrouwd contact in Rishikesh (een bijzondere plaats in de Himalaya, waar alles rondom yoga en spiritualiteit centraal staat). De vrouw die ik hier eerder ontmoet had is zelf ook Nederlandse en gaf Reiki cursussen. 
Het was een perfect startpunt voor mij om bij haar een cursus te volgen en ik had geen enkele verwachting van de reiki. Ik vond het leuk om mij te verdiepen in deze oosterse helingstechniek en het gaf me in ieder geval een duidelijk doel voor de komende periode. 

 

Ik was verbaasd over het effect van deze oosterse helingsmethode. Ik oefende elke dag met mijn medestudenten en deed de zelf-helingsoefeningen die ik op een ingesproken meditatie had meegekregen. Alles leek in een stroomversnelling te gaan. De verandering was in het begin niet heel comfortabel maar terugkijkend zie ik dat Reiki mij in een enorme transformatie gebracht heeft. Ik kwam weer in contact met mijn ziel en hartsverlangen (en nee dat gaat meestal niet zonder uitdagingen maar je voelt dat het goed is). De route door India kreeg een totaal andere wending. Alle gebeurtenissen en ontmoetingen die hierna volgde leken veel meer vanzelfsprekend en kloppend met het pad wat ik te lopen heb. Mijn huidige man heb ik ook ontmoet in deze tijd en we samen hebben we daarna nog drie jaar in India doorgebracht en op veel mooie en bijzondere plekken gewoond (en gereisd).

Ondertussen zijn we samen weer in Nederland en hebben we twee kinderen. Reiki is een belangrijk onderdeel gebleven van mijn eigen heling en iets wat ik altijd kan toepassen (op mijzelf en anderen). Het is iets wat je moet ervaren en voelen. Het brengt je natuurlijke stroom weer op gang en geeft je de heling die je op dat moment nodig hebt. Ik geloof niet in het helen van ziektes maar wel in het ondersteunen van je zelfhelend vermogen. 

Ik laat het je graag ervaren wat het voor jou kan betekenen. 

 
 

''Vanuit een emotionele balans en met de rust in je hoofd, vind je vanzelf weer de juiste weg''.

find your way.png
bottom of page