top of page

nourish - voeding

De rol van voeding in mijn leven.. 

Voeding is een van de favoriete onderwerpen in mijn leven. Ik ben blij dat ik dat nu kan zeggen want het is een jarenlange zoektocht en strijd geweest om de balans hiermee te vinden. Dat de darmen invloed hebben op het hele lichamelijke gestel is naar mijn ervaring absoluut waar. Jarenlange chronische buikklachten leidde tot vele andere fysieke en mentale problemen en brachten mijn hormonen totaal uit balans. ik wist al lang dat voeding een enorm groot effect heeft op mijn welzijn maar op de een of andere manier kon ik dit innerlijk weten vaak negeren. Ik schommelde van intens en bijna obsessief gezonde leefstijl naar momenten waarbij ik mezelf steeds weer kon blijven saboteren met dingen die niet bij mij paste. Een vermoeiend proces. Steeds als ik dacht de juiste draad te pakken te hebben, gleed ik weer terug bij af. Dit resulteerde in veel frustratie en boosheid maar ook in veel lichamelijke ongemakken.

Ik had aan het einde van de dag vaak geen enkele puf meer om te sporten, yoga te doen of om iets leuks te plannen.

Na de geboorte van mijn tweede kindje werd dit patroon nog een stuk duidelijker. Na een paar weken slecht eten, slapen en weinig tijd voor mezelf was ik weer terug bij af. Leven werd weer overleven en ik stortte vaak halverwege de dag al in met een gevoel van lusteloosheid of onrust. Na de zoveelste paracetamol om mijn buikpijn te negeren was de maat echt vol. Ik besloot volledig te luisteren naar mijn 'buikgevoel' en alleen dat te eten en doen wat goed voelt.

De grootste verandering was vooral de keuze om er nu volledig voor te gaan. Dit besluit gaf al zoveel rust dat mijn helingsproces hiermee op gang gebracht was. Ik had besloten om in mijn kracht en grootsheid te gaan staan en alleen nog dat te doen waar mijn energie door wordt versterkt. Voeding is daarin absoluut mijn grootste vriend en niet meer mijn vijand.  

Wat voedt jou? Voeding gaat over meer dan alleen eten. Het gaat over het voelen in jouw lichaam, maar ook in je hoofd. Wat speelt er op dit moment? Wat heb jij nodig voor het vinden van je balans? Veel mensen eten vanuit een emotie. Het vullen van een leegte die niet gevoelt mag worden. Iets in je lichaam stoppen geeft dan even rust en een verstilling maar daarna voel je pas het effect. Soms direct of soms na jaren. Is voeding voor jou een middel geweest om iets te onderdrukken of juist om energie van te krijgen? Begrijp me goed, er is geen goed of slecht maar we kunnen wel het bewustzijn in onszelf vergroten. Daarmee kunnen we vaker een keuze maken die ons dichter bij onszelf brengt. Wanneer je dicht bij jezelf leeft, zal je beter aanvoelen wat je nodig hebt en daarmee een leven gaan creëren in flow met jezelf.

Ik help je graag op weg met coaching, een voedingsadvies of bij het vinden van meer bewustzijn in je lichaam. 

IMG_20210803_155614.jpg

'Voeding bepaalt hoe jij je voelt, hoe jij functioneert en heeft de kracht om je terug te brengen bij je eigen kern'.  

bottom of page